Zonder molenaars geen molen dus mogen we u voorstellen …

 

Dim rondDim Rombouts

Ik ben 75 jaar geleden geboren in het Molenhuis aan de Kerkdijk, in de bedstee, en daar woon ik nog steeds. Je mag dus stellen dat het molenaar-zijn in mijn bloed zit. Mijn opa kocht Molen Zeldenrust ruim 120 jaar geleden en na hem zijn ook mijn vader en ik er molenaar geworden. Begin jaren 90 heb ik de molen verkocht aan stichting Molen Zeldenrust. Zelf ben ik nog nauw betrokken. Ik zit in het bestuur en maal zo’n twee keer per maand speltmeel voor een lokale graanboer. Lees hier het interview met Dim.

 


 
Ramon Harmsen

In het dagelijks leven ben ik podotherapeut in Hendrik Ido Ambacht, maar mijn vrije tijd breng ik graag door als molenaar van Molen Zeldenrust. Een paar jaar geleden ben ik tegelijk met Remi en René de opleiding tot molenaar gaan volgen. Ik heb mijn lessen gevolgd op de leermolen in Dongen en sindsdien ben ik minstens twee zaterdagen per maand op de molen te vinden om speltmeel te malen.

 

 Remi van Bree

Naast mijn baan als Sr. Medewerker Bedrijfsprocessen bij AVANS Hogeschool, ben ik sinds een paar jaar molenaar bij Molen Zeldenrust. We malen een keer of twee, drie per maand, net hoeveel aanbod van graan er is, en samen met de andere mensen in de technische commissie onderhouden we de molen en alles wat er bij hoort.

 


 

René Huizen

Een paar jaar geleden ben ik via het Molencafé in contact gekomen met Dim en hij vroeg me of ik interesse had om vrijwillig molenaar te worden. Samen met Remi en Ramon ben ik de opleiding tot molenaar gaan volgen. Ik volgde lessen op de leermolen in Etten-Leur, en drie jaar geleden heb ik mijn molenaarsdiploma behaald. In het dagelijks leven werk ik voor Lutze conveying, een bedrijf in transportbanden. Omdat ik altijd al een fascinatie heb gehad in techniek en oude Hollandse ambachten, vind ik het geweldig om in mijn vrije tijd met de molen bezig te zijn.