Opening nieuw speeltoestel voor de Zwaluwse jeugd

Vrijwilligers van Molen Zeldenrust pakken door: opening nieuw speeltoestel voor de Zwaluwse jeugd op 13 oktober.

Voor alle kinderen en ouders van Hooge Zwaluwe en Helkant valt er op zaterdag 13 oktober iets te vieren. Bij molen Zeldenrust zal het nieuwe speeltoestel, waar al enige tijd naar uitgekeken wordt, officieel in gebruik genomen worden. De officiële feestelijke opening is om 16.00 uur: alle Zwaluwse kinderen en hun ouders zijn daarbij hartelijk welkom! Na een kort officieel deel kan de Zwaluwse jeugd aan iedereen tonen hoe behendig zij is.

Afgelopen weken is door vrijwilligers in samenwerking met Kompan het speeltoestel geplaatst. De Rabobank heeft een stevige financiële bijdrage geleverd om dit lang gekoesterde speelverlangen van veel kinderen, maar zeker ook ouders, mogelijk te maken.

Een stukje historie maakt duidelijk dat het geplaatste speeltoestel niet zomaar willekeurig gekozen is. De kinderen van basisschool ‘de Schittering’ hadden voor de speeltuin naast hun basisschool heel wat fraaie speeltoestellen uitgekozen. Maar zoals dat vaak het geval is, de portemonnee was ook hier te klein om aan alle wensen tegemoet te komen. Niet alle uitgekozen speeltoestellen konden geplaatst worden. Een aantal vrijwilligers van molen Zeldenrust kreeg hier lucht van en meenden zaken te kunnen combineren. Eén van de gekozen, maar niet geplaatste speeltoestellen naast de basisschool, staat vanaf nu fier overeind bij molen Zeldenrust. Daar zullen de Zwaluwse kinderen veelvuldig gebruik van kunnen maken als bijvoorbeeld het maandelijkse molencafé geopend is. Jong en oud zullen elkaar daar treffen en zal er voor elk wat wils zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *